Разпитаха 3-ма бивши прокурори по дело срещу хасковски адвокат
Разпитаха 3-ма бивши прокурори по дело срещу хасковски адвокат / netinfo

3-ма бивши прокурори дадоха показания днес пред Окръжен съд Хасково по делото срещу адвокат Елена Милева, която е обвинена за измама и търговия с влияние.

Елена Катранджиева, която се пенсионира като зам.-окръжен обвинител на Окръжна прокуратура Хасково заяви, че е имала обаждания по телефона от Елена Милева. В разговора Милева я предупредила да внимава по дело с ТИР-ове, защото имало много големи интереси.

Катранджиева обясни още, че е била на проверка в Свиленград след като са постъпили сигнали от адвокатите в Свиленград, че Елена Милева се ползва с привилегии по възлови дела.

На разпит бе и бившият районен прокурор на Свиленград Маргарит Камбуров, който живее на семейни начала с Милева. Пред съда той разказа, че случилото се около приятелката му било провокация.

Показания даде и Даниела Александрова, която е работила като обвинител в Софийска районна прокуратура.

Първоначално делото е било срещу неизвестен извършител. От 6 юни 2012 г ., разследването е било насочено срещу Милева. Делото имало за цел да установи закононарушения извършени от бившия районен прокурор на Свиленград Маргарит Камбуров. След като такива не са открити за Камбуров, прокурор Румяна Арнаудова, говорител на Главния обвинител Сотир Цацаров, е преценила, че има данни за измама и търговия с влияние. Така разследването започва да се води срещу Милева.

 

Елена Милева не е давала обяснения и не се признава за виновна. Делото бе отложена заради различни искания на държавното обвинение и защитата.