“Криворазбраната цивилизация” се играе на горнооряховска сцена
“Криворазбраната цивилизация” се играе на горнооряховска сцена / снимка: Пресцентър - Община Горна Оряховица

Постановката на варненския Драматичен театър “Стоян Бъчваров” – “Криворазбраната цивилизация” гостува на  6 февруари на сцената на НЧ “Напредък -1869” в Горна Оряховица. Публиката ще има възможността да види един нов прочит на комедията на Добри Войников.


Режисьорът Стоян Радев разглежда “Криворазбраната цивилизация” през днешната призма най-вече заради копнежа, който тази пиеса носи в себе си. Той е напълно съпоставим със стремежа и на съвременния човек да реализира себе си и децата си на друго, по-добро място. Той си представя, фантазира си, изгражда във въображението си това място като красиво и светло и никой не може да го осъжда, всички имаме подобни пориви.
Пиесата вълнува именно заради този копнеж, а не заради заслепението пред чуждоземското.


Персонажите  са симпатични с надеждата и наивността си, дори ако щеш, със слепотата си. Има някаква гъста мъгла пред очите им и е странно, че както тогава, така и сега, ние не се опитваме да разсеем тази мъгла и да прогледнем. Не разбираме, че ако се постараем малко повече, ако вложим малко повече усилие, около нас би могло да стане по-светло.


Билети за спектакъла се продават на касата на читалището, а цените са 8.00 и 10.00 лв. Групи, учащи и пенсионери ползват отстъпка, която е 2.00 лв., съобщиха от общината в Горна Оряховица.


При покупка на билети за “Криворазбраната цивилизация” и “Българите идат”, пакетната цена е 10.00 или 12.00 лв.