Иванка Тръмп: Дайте шанс на баща ми!
Иванка Тръмп: Дайте шанс на баща ми! / БГНЕС

Дъщерята на Доналд Тръмп, Иванка, призова критиците на баща й да му дадат шанс, като същевременно призна, че понякога го съветва да престане да туитва, съобщи Франс прес.

В интервю за телевизия Ей Би Си, излъчено часове преди встъпването в длъжност на баща й като 45-ия президент на САЩ, Иванка признава също, че страната е разделена.

Иванка Тръмп Дайте шанс на баща ми
netinfo
Но "през целия си живот съм виждала, че баща ми е невероятен обединител. Затова ще кажа на всеки от критиците му: дайте му време, оставете го да поеме функциите си, позволете му да докаже, че не сте прави", заяви Ивана.

Тръмп полага клетва като президент на САЩ

По думите й, речта, която Тръмп ще произнесе при встъпването си в длъжност, ще бъде реч "на единство и оптимизъм".

Успокоявайки жените, разтревожени от идването на власт на милиардера, тя увери, че баща й през целия си живот е "защитавал и подкрепял жените".

Иванка Тръмп Дайте шанс на баща ми
netinfo
На въпрос дали понякога съветва баща си, често критикуван за писане на безброй туитове по всякакви теми, да спре до го прави, тя отговаря: "Разбира се, понякога му казвам да престане". Същевременно Иванка подчертава, че изпращането на туитове е "мощно оръжие" което позволява на баща й "да отправя директно посланията си".

Тръмп: Ще направя Америка по-велика от всякога (СНИМКИ/ВИДЕО)

Бившата манекенка, станала бизнес дама, заяви също, че смята за неуместна титлата "истинската първа дама", каквато й присъдиха някои американски медии, тъй като е виждана по-често до баща си от Мелания, третата жена на милиардера.

"Има само една първа дама, и Мелания ще бъде невероятна първа дама, гордея се с нея", увери 35-годишната Иванка, дъщеря на Тръмп от първия му брак с Ивана и смятана за най-близкото доверено лица на бъдещия президент.

Иванка Тръмп Дайте шанс на баща ми
netinfo

Източник: БТА