Аварии и по ВиК-мрежата в отделни села
Аварии и по ВиК-мрежата в отделни села / Областна администрация-Хасково

Обстановката в Хасковска област остава сложна и динамична. Затворена за движение на всички превозни средства остава отсечката Симеоновград-Опан-Стара Загора. Там работата по отстраняване на снегонавяванията продължава.

Спряно е движението на товарни камиони над 12 тона по пътя Тополовград- Харманли, Хасково- Кърджали през Мост. Същата забрана за движение е наложена и за пътищата  Любимец- Изворово- Тополовград,  Свиленград-Главан. Вече е отворен за движение пътят Ламбух-Камилски дол- Хухла в община Ивайловград.

В ранния след обяд прекъсна електрозахранването на селата Сеноклас, Покрован, Хухла и Камилски дол. Екипи на EVN работят по авариите.

Според Областно пътно управление-Хасково на терен има 130 машини, които работят. АМ“Марица“ е проходима при зимни условия.  В Областна администрация-Хасково пристигат непрекъснато сигнали от недоволни шофьори заради заледени и неизчистени участъци на магистралата. Областният управител на Хасково Станислав Дечев е в непрекъснат контакт с директора на ОПУ-Хасково Радостин Ламбрев и с председателя на УС на АПИ Дончо Атанасов. В правомощията на АПИ е да изисква от снегопочистващата фирма качествено изпълнение на задълженията й по договора, както и налагане на санкции при неизпълнение на поетите ангажименти.

 

„Още веднъж искам да припомня, че ни очаква усложняване на ситуацията с падането на нощта и понижението на температурите. Всички пътувания, които не са наложителни, е добре да се отложат. В отделни села има локални аварии по ВиК- мрежата, но по тях се работи. Няма тежки инциденти по пътищата, няма бедстващи хора. Всички населени места са снабдени със стоки от първа необходимост. Има достъп и за спешните екипи за медицинска помощ“, обясни областният управител на Хасково Станислав Дечев. Още тази вечер снеговалежите в областта ще спрат. Утре не се очакват нови валежи.