Хванаха дрогиран, пиян и неправоспособен шофьори
Хванаха дрогиран, пиян и неправоспособен шофьори / DarikNews.bg, архив

Дрогиран, пиян и неправоспособен шофьори установиха пътни полицаи в областта.

Снощи в 22,50 ч. на  улица "Поп Матей Преображенски" в областния град е извършена проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 20-годишен мъж от града. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на марихуана. Шофьорът е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

По случая е започнато досъдебно производство, съобщиха от полицията във Велико Търново.

Водач, употребил алкохол е установен в село Правда. Тази нощ в 1,45 ч. при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в селото, е извършена проверка на лек автомобил "Крайслер", управляван от 47-годишен мъж от село Янтра. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,74 промила. Мъжът е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

По случая е започнато бързо производство.

Неправоспособен водач, установиха служители на полицейското управление в Стражица. Вчера по обяд в града е извършена проверка на лек автомобил "Рено Меган", управляван от  40-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че водачът не притежава необходимото свидетелство за управление на возилото и е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

По случая е започнато бързо производство.