Какво ще облече Мелания на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп
Какво ще облече Мелания на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп / Guliver/Getty Images

Тя може да е висока и слаба бивша манекенка, но това не й спестява главоболията с американската модна полиция. Особено като се имат предвид модните дизайнери, които отказаха да предложат модел за официалния тоалет на Мелания за деня на встъпването в длъжност на съпруга й Доналд Тръмп като президент на САЩ.

Новото първо семейство на САЩ: Три брака, пет деца и осем внуци (СНИМКИ)

Тя се е снимала гола за GQ, дефилирала е по подиумите на парижки ревюта и е красила корицата на списание Vogue, но това, което ще избере да облече за бала, след като Доналд Тръмп положи клетва, ще е едно от най-важните решения в живота й.

Балните тоалети на първите дами се пазят в националния исторически музей „Смитсониън".

Какво ще облече Мелания на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп
netinfo
Мелания Тръмп е изправена пред задачата да отговори на огромни очаквания. Тя е първата съпруга на държавен глава, която е била част от света на модата, и идва веднага след Мишел Обама, смятана за една от най-стилните и обичани първи дами.

Как обаятелната Мишел Обама очарова света в снимки

Мишел Обама сияе във Versace на последната си държавна вечеря като първа дама (СНИМКИ)

До последния момент няма да е сигурно какъв стил ще избере Мелания. Преди време тя каза, че й се иска да бъде „традиционна" първа дама, подобно на Джаки Кенеди - прочута с непреходната си елегантност и любовта към френската мода.

Кои дизайнери биха обличали Мелания Тръмп и кои - не?

Проблемът е, че безпрецедентен брой моделиери, сред които Том Форд и Марк Джейкъбс, обявявиха, че няма да работят с Мелания и дори насърчаваха свои колеги да направят същото. Една от любимите дизайнерки на Мишел Обама Софи Тиале написа в Twitter, че не би искала името й да бъде асоциирано с първата дама.

Но водещи дизайнери като Каролина Херера, Даян фон Фюрстенберг и Томи Хилфигър са единодушни, че ще бъдат поласкани Мелания Тръмп да облече техни модели. Хилфигър, който има офис в Тръмп тауър, не крие, че всеки би бил горд да облича Мелания и Иванка Тръмп.

Каролина Ерера: Чест е да се работи с Мелания Тръмп

В изборната нощ Мелания блестеше в бял тоалет с панталон на Ралф Лорън с едно открито рамо.

Какво ще облече Мелания на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп
netinfo
Тя обаче е подложена на натиск да се откаже от европейската мода и да залага на американското, за да стимулира развитието на модните тенденции, както правеха предшественичките й.

Мелания разполага с безценната помощ на дългогодишната си приятелка и бивша директорка в списание Vogue Стефани Уинстън Уолкоф, която е част от екипа, подготвящ иногурацията, отбелязва БГНЕС.

Какво ще облече Мелания на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп
netinfo
„Не подценявайте Мелания, само защото е тиха и сдържана", посочва Уолкоф. "Тя винаги е казвала, че ако и когато моментът настъпи, ще излезе на първа линия".
Какво ще облече Мелания на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп
netinfo