Жителите на Кресна протестираха срещу войната на пътя
Жителите на Кресна протестираха срещу войната на пътя / Снимка: dariknews.bg

Обещанието на АПИ, че ще инвестира 400 000 лева за обезопасяване на главен път Е-79 в района на Кресна, не спря местните жители и днес, точно в 12 часа, те излязоха на протест.

Хората призоваха държавата да вземе спешни мерки за обезопасяване на участъка от международния път, който минава през града.

След петминутен митинг пред сградата на общината в Кресна, множеството тръгна към главния път. Митингът протече мирно и цивилизовано, като хората на няколко пъти пресякоха единствената пешеходна пътека в района.

Жителите на Кресна увериха, че не са удовлетворени от обещанията на Пътната агенция и настояха за монтиране на светофари. Ако до месец не получат категоричен отговор, те ще направят палатков лагер на пътя, предупредиха те.

Протестиращите заявиха още, че ако до три месеца не се предприемат конкретни мерки за изграждане на неравности (т.нар. „легнали полицаи") по международното шосе, ще изсипят асфалт и сами ще си направят неравностите.

Всички бяха категорични, че ще продължат с протестните действия, ако компетентните институции не изпълнят своито отговорности.

Протестът бе подкрепен и от кмета на Кресна Николай Георгиев.