Ден на отворени врати правят в Отделението по акушерство и гинекология и Неонатологичното отделение на МОБАЛ
Ден на отворени врати правят в Отделението по акушерство и гинекология и Неонатологичното отделение на МОБАЛ / DarikNews.bg, архив

Ден на отворените врати организират от МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов” в Отделението по акушерство и гинекология и Неонатологичното отделение. Инициативата е за бъдещи родители и ще бъде на  31 януари  от 13:00 ч. до 14:00 ч., съобщиха от лечебното заведение.

Желаещите да се запознаят на място с условията в двете отделения  на най-голямото болнично заведение в област Велико Търново, трябва да заявят визитата си предварително на "лично съобщение” във Facebook страницата на МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов”  до 13:00 ч., на 30-ти януари. Те трябва да  посочат име, както и име на евентуален придружител  и телефон за обратна връзка.

На 31 януари ще бъдат посрещнати до 20 бъдещи майки и татковци.

Представител на МЦ "Афродита" ще разкаже на бъдещите родители  за съхранението на стволови клетки, които могат да се окажат животоспасяващи за новороденото. Ще се разясни полезността на тази услуга, както  и защо уникалният момент да бъдат събрани тези клетки е по време на раждането. Ще бъдат изтъкнати и предимствата на "Future health"- първата частна акредитирана банка за стволови клетки в Европа.

Записалите се бъдещи родители ще получат подробна информация за грижата за новородените от дежурния екип в Неонатологично отделение, а след това ще разгледат  условията  за родилките и техните рожби.

По възможност по време на обиколката  ще бъдат достъпни двете предродилни и родилни зали за нормално раждане, стаите за настаняване на родилки и бебета във времето за послеродов престой, стаята за здраво новородени, т.нар. физиологичен сектор, както и помещенията за диагностика и лечение на недоносени и рискови новородени.