Извадиха живи майка и дете изпод развалините след труса в Италия
Извадиха живи майка и дете изпод развалините след труса в Италия / БГНЕС

Майка и дете бяха спасени след земетресението в Централна Италия, засегнало градчето Кастильоне Месер Раймондо, в провинция Терамо, предаде ТАСС, като се позова на националната информационна агенция АНСА.

Те били извадени изпод развалините от пожарникари. Животът им е вън от опасност.
Три мощни подземни труса с магнитуд от 5,3 до 5,6 разтърсиха тази сутрин райони от Централна Италия, вече засегнати от земетресения през август и октомври миналата година. Те бяха последвани от вторичен трус с магнитуд над 5.

Три силни земетресения разлюляха Централна Италия (ВИДЕО/СНИМКИ)

Един човек е загинал в резултат на земетресенията, които разтърсиха Италия днес, предаде ДПА, като се позова на Гражданска защита. 83-годишен мъж е бил изваден мъртъв изпод отломките на обор в село Кастел Кастаня, в централната област Абруцо.

Още един човек вероятно е изчезнал в друго село в Абруцо, Кампотосто, след лавина. В най-тежко засегнатия от земетресението на 24 август град Аматриче обаче има нови срутвания.

Повече от 130 000 домакинства в Италия са останали без ток. Над 100 000 от тях са в Абруцо, а останалите - в съседната област Марке.

Специалисти от италианската гражданска защита проверяват за разрушения в района. В засегнатите селища са изпратени допълнителни военнослужещи. Работата по справяне с последствията от земетресението обаче се затруднява от лошите климатични условия. Много пътища към планинските селища са затрупани от снега.

В редица градове в областите Абруцо, Марке, Лацио и Умбрия училищата бяха затворени, за да се извършат проверки на сградите. Временно е спряно движението на влаковете по редица регионални железопътни линии. Властите подчертават, че тези мерки се вземат от предпазливост.

Източник: БТА