Вече няма населени места без ток в област Хасково
Вече няма населени места без ток в област Хасково / Областна администрация-Хасково, Архив

Сложна остава и към този час зимната обстановка в област Хасково. Към този момент вече няма населени места без ток, но валежите от сняг продължават, информират от областната администрация.

Вече е отворен  за движение пътят между селата Мандра – Големанци. Отсечката Свиленград- Левка-Студена също е отворена. Сега се работи по пътя Студена-Радовец.

Отпаднаха ограниченията за движение на камиони над 12 тона за пътищата Хасково-Пловдив, Стара Загора-Хасково- Кърджали. Няма ограничения за отсечката Гълъбово- Симеоновград. Пътят Димитровград – Симеоновград остава трудно проходим и не се препоръчва от там да минават леки автомобили. Задължително е движението с вериги за всички МПС над 3,5 тона по пътя Княжево-Тополовград-Харманли. Няма ограничения за движение по пътя Ивайловград-Хасково.

Работи се и по почистването на АМ“Марица“. Тя е проходима при зимни условия и по цялото трасе работят машини, но снеговалежът продължава.

 

Навсякъде в региона се пътува при тежки зимни условия. Затова, ако е възможно, избягвайте да пътувате, отново напомнят от хасковската областна администрация.