Решен е проблемът с изтичането на природен газ в квартал Акация”
Решен е проблемът с изтичането на природен газ в квартал Акация” / снимка: Пресцентър - Община В. Търново

Временно е спряно подаването на природен газ към част от квартал "Акация” във Велико Търново. Причината е щета върху надземен кран от  преносната мрежа, довела до теч. Веднага след констатирането на аварията,  районът около улица "Гео Милев” е бил обезопасен от служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението”.

Експерти от Община Велико Търново бяха на място и се увериха, че са взети всички необходими мерки за сигурността на местните жители. Риск за хората няма. Няма отцепени улици и части на квартала.

Екип от фирмата за доставка на природен газ и поддръжка на мрежата работи по отстраняването на аварията. Дейността се извършва под контрола на служители на регионалната пожарникарска дирекция, съобщиха от общината в старата столица.

Подаването на природен газ за живущите на улица "Гео Милев“ във Велико Търново е възстановено към 16:00 часа. Екипът на "Овергаз Мрежи“ отстрани повредата в газовото отклонение, което по-рано днес бе блъснато от снегопочистваща машина, съобщиха и от дружеството.

Техниците на газоразпределителното дружеството реагираха незабавно след получаването на сигнала, спряха изтичането на синьо гориво и започнаха работа по подмяна на съоръжението. Час по-късно газът за 20-те домакинствата в засегнатата част от квартал "Акация“ бе пуснат отново.

Природният газ е по-лек от въздуха и при евентуално изтичане се издига високо в атмосферата, без да застрашава хората или околната среда, уточниха от дружеството.