Община Свищов подписа дългоочаквания договор с немския инвеститор Тау Мед“
Община Свищов подписа дългоочаквания договор с немския инвеститор Тау Мед“ / снимка: Пресцентър - Община Свищов

Община Свищов  подписа договор с "Тау Мед“ ООД за дългосрочно партньорство, относно бъдещи инвестиции на фирмата в Свищов. На пресконференция в Гербовата зала на Община Свищов днес,  немският инвеститор Александър Тубер разкри, че е имал интерес към няколко града в Северна България, но благоразположението, с което е приет още на първата среща в Свищов, го е впечатлило силно.

Кметът Генчев благодари на немския инвеститор, за решението му да инвестира в Свищов и се ангажира с пълно съдействие от страна на общинска администрация при предстоящите процедури, за успешното стартиране на инвестиционните намерения в началото на март, тази година.

Немската фирма е утвърдена в производството на иновативни, специални продукти за ежедневна употреба и медицински грижи, и производственият цикъл ще стартира с 10 работни места, като в перспектива ще осигурят заетост на от 30  до  50 души  на пълен работен ден.  Г-н Таубер обясни, че служителите ще бъдат предимно жени, като основно предимство при подбора им за работа ще бъде мотивацията на кандидата. Завишеното ниво на хигиенни условия на труд и работа в затворено помещение, също са важни изисквания, които ще бъдат поставени на кандидатите за работа. За производството се използват съвременни, безотпадни технологии и  не се очаква генерирането на отпадъци. Производственият цикъл е "затворен”  и  щадящ околната среда. Александър Таубер съобщи, че управителят на фирмата в България г-н Димитър Дебрелиев от един месец е на обучение в Германия, което ще продължи да края на февруари. Обучението е с цел управителят да се запознае с производствения цикъл на всички нива, за да може прецизността и качеството на работа в България да не се различава от тази в производствената база в Германия.

С реализирането на това първо инвестиционно намерение кметът Генчев се надява  да се засили инвеститорският интерес и доверието към  община Свищов, като надежден и предпочитан партньор за бизнес и развитие.