Съвместна акция за разчистването на улиците във Враца
Съвместна акция за разчистването на улиците във Враца / Община Враца

Служители на полицията във Враца, съвместно с експертите от Звено "Инспекторат" към Общината и "БКС" се включиха в снегопочистването на основните пътни артерии в града. Органите на реда разчистваха главната пътна мрежа от спрени автомобили, за да могат да преминават снегорините. Към момента акцията се провежда по трасето - бул. "Демокрация", "Втори юни" и кв. Медковец и продължава в други части на града.

По данни на хидрометеорологична обсерватория във Враца към Националния институт по метеорология и хидрология - Филиал Плевен, снежната покривка на територията на Община Враца е 27 см. Във всички населени места има ел. захранване и водоснабдяване.

По информация на „БКС - Враца" ЕООД, към момента на територията на град Враца работят 13 броя външни машини и 11 броя машини на комуналното дружество. Техниката извършва снегопочистване на основните пътни артерии и на малките улици.

Пътищата до всички села в общината са проходими при зимни условия. Сигнали за недостъпни участъци е имало за селата Мраморен - Голямо Пещене, Згориград и Власатица -Лиляче.

От „БКС - Враца" съобщиха, че допълнително са доставени 40 тона сол и 30 куб. луга.