НАП-Хасково с рекордна продажба на активи
НАП-Хасково с рекордна продажба на активи / Снимка: Дарик радио Хасково /архив/

Продажба на активи за рекордната сума от половин милион лева извършиха публичните изпълнители от НАП в Хасково. Става дума за два поземлени имота, намиращи се в землището на село Крепост и с обща площ малко над 32 декара.

С приходите от търга ще бъдат покрити данъчни и други задължения на предишния собственик на земите.

От днес в Хасково започват огледи на превозни средства, обявени от НАП за продажба отново заради неплатени в срок данъци и осигуровки. Предлагат се лек автомобил за 500 лв., товарен за 2000 лв. и автобус Peugeot за 1750 лв. Офертите за превозни средства ще бъдат допълнени в края на януари, когато стартират огледите и на лека кола Ford Transit с първоначална цена 1650 лв. и на камион същата марка, оценен на 1250 лв.

Недвижимите имоти, които предлага този месец Агенцията в областта са: два парцела земя в Харманли - единият с площ 550 кв.м и първоначална цена 20 000 лв., другият голям 568 кв.м и цена 16 000 лв.; офис в широкия център на Хасково - 33 кв.м и оценен на 16 500 лв., както и четириетажна търговска сграда в областния град с прилежаща към нея друга сграда, предназначена за производство, които се предлагат за 1 125 000 лева.