Станала е жестока катастрофа с три ТИР-а и бус
Станала е жестока катастрофа с три ТИР-а и бус / Дарик Враца - архив

Тежка верижна катастрофа е станала минути след 16 часа вчера, съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. На главен път Е-79 на околовръстния път на гр.Видин в посока Дунав мост-2 са се блъскали три тежкотоварни влекача с прикачени ремаркето, всички с турска регистрация и товарен автомобил с българска регистрация, вследствие на което по всичките превозни средства са причинени значителни материални щети. Всички водачи са изпробвани за употреба на алкохол, като резултатите са отрицателни.

При огледа на произшествието е установено, че тежкотоварен автомобил с влекач марка „Волво" с турска регистрация, управляван от турския гражданин А.Р.Е. /37 г./, поради несъобразена скорост с пътните и атмосферни условия, е загубил контрол над автомобила и след удар в разделителна мантинела се е завъртял, спирайки напречно на пътното платно. В непосредствена близост спрял движилият се зад него товарен автомобил „Мерцедес" с българска регистрация, в който се блъснал приближаващ се друг турски товарен автомобил „Ивеко" с влекач. След удара камионът напуснал пътно платно и спрял в крайпътна канавка. Непосредствено след това препречилият пътното платно товарен автомобил „Волво" е блъснат от насрещно движещ се турски товарен автомобил с влекач.

Вследствие на ПТП е пострадал турския гражданин - водач на препречилия пътното платно товарен автомобил. Мъжът е със счупена лява ръка. По случая е образувано досъдебно производство.