Паднали дървета и закъсали коли пречат за снегопочистването в Хасково
Паднали дървета и закъсали коли пречат за снегопочистването в Хасково / Дарик радио, Хасково, Архив

Всички налични машини за снегорочистване в Хасково работят по 24 часа, съобщиха от общинския щаб. ОП „ Екопрогрес“  участва с 3 снегорина, 2 трактора, една машина JCB, един „Унимог“,  две машини за разпръскване на пясък и сол.  От началото на снеговалежа по улиците на Хасково са разпръснати над 400 тона сол,  в складовете има още 250 тона.

Снегопочистващата фирма   работи с 20 снегорина и 3 пясъкоразпръсквача, като всички са в града и усилията са насочени към почистването на основните пътни артерии, по които преминава градският транспорт.

Работата на снегорините е затруднена заради паднали дървета и закъсали автомобили, коментират от общината.

Тролей  тази сутрин е блокирал движението в едната лента на бул „Съединение“ след  ДНА заради паднали на платното клони. Камиони са закъсали на кръговото към Харманли. ТИР е блокирал и входа за кв.“Бадема“ , което възпрепятства влизането на почистващата техника в квартала.

Към 9 часа заместник-кметовете Евгени Консулов и Велин Балкански, както и секретарят на общината Биляна Димитрова, са по кризисните места при почистване на улиците и съвместно с полицията и КОРЗ съдействат за нормализиране на ситуацията.

 

Снежната покривка в Хасково е 50 сантиметра  по данни от метеорологичната станция. В града за последното денонощие са паднали над 32 литра валежи на квадратен метър. Това е най-високото количество валежи отчетено в България за последните 24 часа. Силният снеговалеж ще продължи и утре. Очаква се да натрупа нови 20 сантиметра сняг. Днес  прогнозата е за усилване на вятъра и нови навявания от сняг. Според синоптиците евентуално спиране на валежите може да се очаква в петък.