Областна: Обстановката в Хасковско е тежка
Областна: Обстановката в Хасковско е тежка / Дарик радио-Хасково

Нови ограничения за движение има въведени в Хасковска област, след падналия през нощта нов сняг. Новата снежна покривка е над 40 см за почти целия регион, на места има навявания. И момента продължава да вали обилен сняг в цялата област.

Забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по три основни коридора в Хасковска област: по пътя Хасково-Пловдив, по пътя Хасково- Стара Загора. По направлението за Кърджали също е забранено за камиони над 12 тона и по двата пътя през Черноочене и през Мост.  За камиони над 12 тона е забранено движението и по пътя Симеоновград-Гълъбово и Хасково-Свиленград.

Изцяло непроходим и затворен за всички превозни средства е пътят Димитровград-Симеоновград, там има образувани огромни преспи и сега се работи за тяхното разчистване.

Затворен за движение е и пътят Големанци-Мандра- там 25 тонен камион е препречил пътя и в момента се работи за изтеглянето му от пътното платно близо до Николово.

В района на Ивайловград ситуацията също е тежка. Там тази сутрин е ограничено движението на автобусите-не са тръгнали и няма да пътуват автобуси по направленията за Хасково и за Кърджали.

„Като цяло пътищата са проходими, но при тежки зимни условия. Пътноподдържащите фирми правят всичко възможно да чистят отсечките, но понякога условията не позволяват да се работи така както всички ние, като граждани, очакваме. Трябва да бъдем внимателни когато тръгваме на път”, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев и допълни: „ Важно е да кажа, че въпреки дългия период на отрицателни температури и непрекъснати валежи , няма  бедстващи хора по селата, няма прекъснато снабдяване или недостъпни за спешните екипи населени места”.

Много ученици не са стигнали на време за първия учебен час. Няма затворени училища. В Хасково има много закъсали коли. Тролей също закъса в областния център.