Парламентът гласува промени в Закона за движение по пътищата
Парламентът гласува промени в Закона за движение по пътищата / БГНЕС, архив

Парламентът ще продължи и тази седмица с гласуване на промени в Закона за движението по пътищата на второ четене, предвижда проектопрограмата.

Очаква се депутатите да гласуват проекторешение за продължаване на програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и за увеличаване на финансовия ресурс на 2 млрд. лева.

Тържествената церемония по полагане на клетва от новоизбраните президент на Румен Радев и от вицепрезидент Илияна Йотова ще е от 10.00 ч. в четвъртък.

За петък се предвижда обсъждане на проектодекларация за приемственост между 43-ото и 44-ото Народно събрание във връзка с подготовката и провеждането на парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в периода 1 януари - 30 юни 2018 г.

В проектопрограмата са включени още второ четене на промените в Закона за акцизите и данъчните складове, в Закона за задълженията и договорите, в Закона за правната помощ, в Гражданския процесуален кодекс, в Закона за държавната собственост, в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, в Наказателно-процесуалния кодекс, в Закона за опазване на околната среда и в Закона за устройство на територията.

Предвидено е гласуване на второ четене и на Законопроекта за концесиите.