Нахлува студен въздух, ще вали сняг
Нахлува студен въздух, ще вали сняг / Дарик Нюз - архив

 

Предупреждение от Хидро-метеорологичната обсерватория в Сливен за нахлуване на студен въздух и снеговалежи е получено в общинска администрация.

В него се посочва: "Времето през периода 17-20 януари ще се определя от преминаващ Средиземноморски циклон, южно от страната ни, и студен въздух, който нахлува от север. При движението на фронталната система от запад на изток, валежите от сняг ще се усилват , като по-съществени количества ще има в Родопите, източните райони на Тракийската низина и Странджа. В началото на периода при понижение на температурите има условия за образуване на поледици и заледяване на пътищата.

Усилване на валежите от сняг в централните и източни райони на Тракийската низина, източните райони на Родопите, местата, близки до Стара планина и Странджа, се очакват във вторник срещу сряда и сряда, като очакваната снежна покривка е 15-20 см. , а в четвъртък главно по-обилни валежи от сняг се очакват в Родопите, където ще се образува нова снежна покривка от 15-20 см. Вятърът ще се ориентира от север, ще се усили и в югоизточните райони на моменти ще бъде бурен. Има условия за навявания и преспи, които ще усложнят обстановката и снежната покривка в тези места бързо ще се повиши.

В петък процесът ще отслабне, но температурите бързо ще се понижат.