От областната управа предупреждават: снеговалежите продължават
От областната управа предупреждават: снеговалежите продължават / Областна администрация-Хасково, Архив

Обстановката в Хасковска област към този момент е спокойна, но снеговалежът се увеличава. Тази вечер и през нощта ще завали обилен сняг в цялата област, дори и на местата, където днес валеше дъжд, информират от областната администрация. Обстановката ще се усложни, навсякъде има опасност от поледици. Предупредителният жълт код за опасност от сняг и поледици остава в сила и за 18 януари, уточняват от областната управа.

Днес няма затворени пътища, няма наложени ограничения за движение. Във всички населени места има ток, вода няма само в три ивайловградски села – Орешино, Черничево и Пелевун. По тези аварии се работи и скоро ще бъдат отстранени.

АМ “Марица“ се чисти. За нас е важно основните пътни артерии да бъдат почистени , за да не спира бизнесът в региона, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев. Той още веднъж предупреди за тежката пътна обстановка и призова, ако е възможно да се избягват пътувания. Хората трябва да знаят, че снеговалежите ще продължат до петък. В събота и неделя ще спре да вали, но температурите ще паднат рязко. Това, което показват за сега прогнозите е, че от понеделник пак ще завали сняг, съобщават още от областната администрация в Хасково.

Към 18 ч. от областната управа информират, че обстановката по пътищата в региона се усложнява. Вече е забранено движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по направленията Хасково – Стара Загора, Хасково за Кърджали през Мост и Гълъбово- Симеоновград- Харманли. Очаква се валежите от сняг да продължат през цялата нощ. Опасността от поледици е значителна, затова не предприемайте пътувания, ако не са крайно наложителни, съветва областният управител Станислав Дечев.