Тихомир Иванов стана Спортист на годината на Община Свищов
Тихомир Иванов стана Спортист на годината на Община Свищов / DarikNews.bg, архив

Тихомир Иванов – състезател скок височина  на Спортен клуб "Свилоза“ Свищов) бе избран  за спортист №1 на Община Свищов. Състезателят се е класирал  на 10-то място на Олимпийските игри в Рио де Жанейро и 5-то място на Европейското първенство в Амстердам.

На 16 януари бе определено  крайното класиране за спортист на годината на Община Свищов. Комисията бе в 12 - членен състав, а  в нея влизаха  бивши спортисти, деятели и журналисти.

С  II-ро място бе отличен  Стефан Петков от Годжу карате клуб "Алеко“, а на III-то място журито класира състезателя по джудо спорт Делян Илиев.

Тази година Община Свищов ще даде награди на млади и перспективни състезатели, които чрез играта си показват потенциал за високи спортни постижения. Първата тройка в тази категория. С I място е отличена   Гергана Йорданова – джудо спорт, с  II място  -  Любомир Иванов – хандбал и  III място  -  Даниел Кръстев – хокей на трева.

Официалната церемония по награждаването ще бъде на 27 януари  в салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ от 18.00 часа, съобщиха от общината в крайдунавския град. На нея  ще бъдат наградени  и останалите заслужили спортисти в двете десятки на категориите  "Спортист на годината“ и "Млади и перспективни спортисти“.