Каракачанов: Бедността е сред темите, които следващото НС трябва да реши
Каракачанов: Бедността е сред темите, които следващото НС трябва да реши / БГНЕС, архив
Каракачанов: Бедността е сред темите, които следващото НС трябва да реши
92139
Каракачанов: Бедността е сред темите, които следващото НС трябва да реши
  • Каракачанов: Бедността е сред темите, които следващото НС трябва да реши

Бедността е сред темите, които следващото Народно събрание трябва да реши. Това обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по време на кръгла маса на тема "Бедността - начин на управление в България".

70% от българите не могат да поддържат дома си топъл заради бедност

Според Каракачанов липсва държавна политика, която да подготвя младите още в средното образование. Лидерът на ВМРО подчерта, че темата за бедността е вечна и тя се употребява във всички партии предизборно. Ето коментара на Каракачанов за бедността в България:

"Има едни приоритети, които българският политически елит забравя - темата за безработицата, темата за бедността, темата с неграмотността. Ако говорим за бедност много лесно можем да си обясним защо има немалко млади хора в България, които са бедни. И тук не ги деля на етноси, защото са неграмотни. Хора, които завършват 8-ми клас трудно четат, пишат, сричат, в 5-6 клас още не знаят таблицата за умножение. Темата с доходите на българските пенсионери за нас е съществен въпрос, защото това е въпрос на справедливост. Когато говорим за бедността, това е една толкова голяма тема, по която няколко десетилетия българските политици се упражняват, трябва най-вече да се гледа прагматично и то с реални идеи за това как да се промени не само социалната система, а как да се промени и икономическото развитие на страната. Без работеща икономика няма как да бъдат осигурени необходимите или нужните средства, за да бъде решен проблема наречен бедност. Моята задача в този форум е да лигитимирам по някакъв начин темата. Ние не я повдигаме тази тема защото предстоят избори. Ние сме показали, че дори когато облагите от една власт се предлагат, ние поставяме ясно и категорично условията, срещу които бихме участвали. Така че една от темите, които ще предстоят не само за разглеждане, но и за решаване в следващото Народно събрание, а и през следващото българско правителство, е темата с доходите на хората, темата с бедността и всички онези въпроси, от които произтича този проблем.

Българите в трудова възраст - в челото на ЕС по риск от бедност

В последните две години и три месеца Красимир Каракачанов и парламентарната група на Патриотичния фронт са част от управлението на страната. Каракачанов и депутатите от групата подкрепят правителството. Към днешна дата Каракачанов е и заместник-председател на 43-тото Народно събрание.