Проекти за близо 2 милиона чакат реализация в „Централен“ през 2017-та
Проекти за близо 2 милиона чакат реализация в „Централен“ през 2017-та / снимка: Петър Тодоров
Проекти за близо 2 милиона чакат реализация в „Централен“
92137
Проекти за близо 2 милиона чакат реализация в „Централен“
  • Проекти за близо 2 милиона чакат реализация в „Централен“

Проектна готовност за над 4 милиона и половина лева има администрацията на „Централен“, съобщи в студиото на Дарик радио кметът на най-големия пловдивски район Георги Стаменов. Половината от тях са предвидени за реализация през настоящата година.

Около 1,5 -2 милиона лева са необходими за започване на строителството на новата детска градина „Каменица“. Както вече ви съобщихме, тази година с бюджетни средства Община Пловдив планира да стартира изграждането и разширението на няколко детски градини. Една от тях е ЦДГ „Каменица“. Предстои сградата на градината да бъде съборена и на нейно място да бъде изградена нова с по-голям двор. Забавачката ще има 8 групи за около 200 деца, а цялостната реализация на проекта е близо 4 милиона лева.

Малко повече от 1 милион пък са средствата, предвидени за ремонт на пътната инфраструктура и изграждането на нови паркинги.

„Продължаваме да работим по облагородяването на парковата среда на тепетата в района. През 2017-та ще бъде доизградено осветлението на Младежкия хълм, а ново ще бъде монтирано на Бунарджика. Акведуктите там и двете езера под тях ще бъдат възстановени и превърнати във водни атракциони", допълни още кметът на "Централен".

Предвижда се отварянето на ул. „Леденика“ към бул. „Копривщица“. Ремонтирана ще бъде и ул. „Георги Цанев“. „В проектите за двете улици освен реконструкция на пътната настилка, предвиждаме и подмяна на канализацията и изграждане на ново осветление“, обясни районният кмет.

4 нови паркинга ще бъдат изградени в „Централен“ през 2017 г. Единият от тях ще е за над 100 автомобила и ще се намира в района на улиците  „Родопи“ и Капитан Райчо“. За реализацията му са нужни близо 200 000 лева.

180 000 лева е бюджетът на „Централен“ от постъпленията от гаражни клетки. Сумата ще бъде насочена към поддържане на съществуващата инфраструктура – ремонт на паважни и улични настилки.

И през тази година ще продължи премахването на металните гаражни клетки и обособяването на тяхно място на нови зони за паркиране. С още четири пък ще се увеличат новите детски площадки в района.

„Градът се развива и ще продължи да се развива. Неслучайно в последно време Пловдив печели непрекъснати призове“, убеден е кметът на „Централен“.

Цялото интервю с Георги Стаменов чуйте в звуковия файл.