Младежки център отваря врати във „Владиславово“
Младежки център отваря врати във „Владиславово“ / netinfo

Младежки информационен консултантски център отваря врати в район „Владислав Варненчик“ по проект, финансиран по Национална програма за младежта 2016-2020 на Министерство на младежта и спорта. Проектът ще се реализира в рамките на една година от Фондация „Владиславово” в партньорство на Район „Вл. Варненчик”. Целевата група са младежи на възраст между 15 и 29 години, съобщи председателят на фондация “Владиславово” Павлина Николова.

В рамките на едногодишния период на проекта екипът на фондацията  възнамерява да създаде център,  който да включи и ангажира свободното време на младите хора, живеещи в района.

„Възнамеряваме да акцентираме на темата за младежката безработица и младежкото предприемачество. Тази тема ще бъде доминираща във всичките ни дейности – обучения, консултации, информационни кампании и инициативи от различен характер“, добави Николова.

По думите й приоритетни области за работа са в сферата на образованието, активното включване и структурния диалог, тъй като те са приоритетни както в стратегията „Европа 2020”, така и за младите хора във Варна. Надяваме се да сме широко улеснени, поради факта, че през цялата 2017 година градът ни ще е център на младежките събития на континента, поради спечелената титла Европейска младежка столица 2017, допълни тя.

В екипа, който ще работи в центъра, са включени специалисти с опит в различни области, които ще консултират и обучават младите хора, потърсили съдействие.