Шофьор с над 10 акта за превишена скорост блъсна майка с дете и избяга. Инцидента се е случил в неделя в столичния квартал „Люлин", но едва днес, когато медиите разгласиха за случилото се, полицията успя да залови виновника. Въпреки множеството провинения 26 - годишният мъж е възстановявал изгубените точки и за това полицията не му е отнела книжката.

В неделя малко след 19 часа майка с дете е блъсната от таксиметров шофьор в столичния квартал Люлин. Виновникът е избягал от произшествието без да помогне на пострадалата. Тогава младата жена звъни на 112. На място са изпратени екипи на полицията и бърза помощ, но пострадалата жена отказала да бъде прегледана. Малко след това сама потърсила лекарска помощ. При инцидента детето не е пострадало.

Днес случката доби медийна популярност и два дни след инцидента МВР задържа шофьорът. Той е едва 26 - годишен и е с над 10 акта за превишена скорост. Въпреки множеството нарушения книжката му не е била отнета, защото е успял да си възстанови изгубените заради нарушения контролни точки.

Собственикът на таксиметровата компания Людмил Лазаров коментира, че периодично се проверява дали шофьорите имат изрядно свидетелство за управление и необходимия брой точки. Няма обаче значение дали водачът е допускал нарушения.

"От тях се изискват документи от КАТ за това колко точки имат. Това дали има актове или не във времето нямам представа, но той трябва да има определени точки, за да може да работи. Това е документ, който се издава от КАТ. Отделно не трябва да бъде лишаван през целия си стаж като водач за алкохол. Това са изискванията на закона и ние ги спазваме".

26- годишният мъж няма да има право да управлява автомобил в срок от 6 месеца, също така му е наложена и максималната глоба от 200лв.