Осем русенски ученици с номинации за наградите на фондация Бербатов
Осем русенски ученици с номинации за наградите на фондация Бербатов / netinfo

Талантливите русенски ученици Грета-Елена Шандуркова, Аделина Радева, Никол Димова и Мира Пуйкова, Катерина Калчева, Мария кирилова, Цветелина Стефанова и Малвина Стоянова са част от "Клуб 2016" на Фондация "Димитър Бербатов".

Благодарение на своите постижения в областта на съвременните танци и поп пеенето, децата са сред номинираните за наградите "Успелите деца на България".

Номинирането продължава до 10 февруари 2017 г. (17.00 часа българско време) в уебсайта на проекта. ЖУРИ, което включва (освен представители на фондацията) експерт/и от всяка област (Спорт, Изкуства, Наука) ще прецени (тази година – без точкова система!) кой от всички номинирани най-много заслужава да получи наградата в съответната област и в съответната възрастова група. Конкретните членове на журито ще бъдат обявени в уебсайта на проекта след приключването на периода за номинации. Ще бъдат наградени общо 9 деца от български училища в страната: по три във всяка област на изява и в нея - по едно във всяка възрастова група (от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас). Отделно ще бъдат отличени до 3 деца от българските училища в чужбина. Лауреатите от БУЧ получават статуетка, но не и стипендия, освен ако не се формира допълнителен бюджет, който да го позволи. Отделно ще бъдат отличени един или двама участници в благотворителни инициативи. Отделно (чрез номинациите на децата) ще бъде отличен педагог на годината. Всички деца, които ще попаднат в КЛУБ 2016, независимо дали ще бъдат наградени, ще бъдат включени в алманаха "Успелите деца на България", който Фондация "Димитър Бербатов" ще издаде и за 2016 година.