Д-р Митковски, ортопед: Нужни са още спешни кабинети за всички травми във Варна
Д-р Митковски, ортопед: Нужни са още спешни кабинети за всички травми във Варна / Санита
Д-р Митковски, ортопед: Нужни са още спешни кабинети за всички травми във Варна
92130
Д-р Митковски, ортопед: Нужни са още спешни кабинети за всички травми във Варна
  • Д-р Митковски, ортопед: Нужни са още спешни кабинети за всички травми във Варна

Варна се нуждае от поне още два спешни травматологични кабинета, за да поеме нуждаещите се от помощ при счупвания, които целогодишно са средно над 40 на ден. Това мнение изрази в ефира на Дарик ортопедът и общински съветник д-р Ивайло Митковски. Този в МБАЛ „Св. Анна” се задъхва от пострадали пациенти, на които се налага да чакат дълго, за да бъдат обслужени. Пациентите с фрактури през зимата не са повече от тези през лятото, когато морската столица се пренаселва, посочи ортопедът.

168 пациенти с различни травми, повечето от които заради падане в поледици, са преминали през Спешния травматологичен кабинет на болница „Св. Анна“ само за последните три дни. 25 от пострадалите са приети за операции, съобщи д-р Митковски. Той посъветва варненци да се съобразяват с времето и обстановката и да се екипират с подходящи обувки. Добре е възрастните хора да избягват излизания, тъй като при тях травматизмът е по-тежък, добави д-р Митковски.

Тротоарите във Варна не са почистени, но и варненци нямат навика да премахват снега пред домовете си, твърди ортопедът.

„Комунизмът научи хората друг да се грижи за тях и те не си чистят пред домовете. Друг е въпросът за какво се дават парите, предвидени за почистване на улиците. У нас се минава се с малък багер, който избутва снега и отдолу се заледява. Нямаме специализирана техника, затова се затварят пътища. Обществените поръчки се печелят от едни и същи фирми“, коментира съветникът, който категорично се обяви за работеща Синя зона във Варна.

ДСБ е в пълна кондиция за явяване на предстоящите парламентарни избори, заяви д-р Митковски. Той обясни още, че партията повече няма да бъде част от Реформаторския блок.

„Без ДСБ този политически субект няма тежест. Водят се преговори с останалите политически сили, но с условие, че след изборите не може да има общо управление с ГЕРБ. С БСП и ДПС това е по презумпция. ДСБ сгреши като влезе в правителството. Всяка партия, която управлява с ГЕРБ, придава фасада на управлението, че не е еднолично. ГЕРБ не са дясна партия, а ляво-центристка“, изрази мнение общинският съветник. По негови думи е възможно новият проект на Христо Иванов „Да, България“ донякъде да привлече кадри от  периферията на ДСБ.

Целият разговор е прикаченото аудио.