РУО- Кюстендил ще обучава специалисти от начален етап за работа в мултикултурна образователна среда
РУО- Кюстендил ще обучава специалисти от начален етап за работа в мултикултурна образователна среда / largo-kn.com

Работна среща на членовете на Консултативния съвет към Регионално управление на образованието - Кюстендил за реализиране на целите на Стратегията за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства се проведе в Кюстендил.
В работната среща взеха участие представители от община Кюстендил, директори на училища и детски градини от област Кюстендил, представители на неправителствени организации.

Регионално управление на образованието - Кюстендил ще организира обучение на педагогическите специалисти от начален етап за работа в мултикултурна образователна среда и преподаване на български език на деца и ученици, за които той не е майчин.

Набелязаха се дейности за привличане на децата и учениците в детските градини и в училищата и активното им участие в образователния процес. Обсъдиха се възможностите, които предоставят различните проекти, по които работят детските градини и училищата от областта за допълнително обучение по български език на децата и учениците, за които българският език не е майчин. Всеки член на Консултативния съвет има конкретни ангажименти.