Съветникът на Тръмп: Руснаците са готови да ядат сняг, за да оцелеят
Съветникът на Тръмп: Руснаците са готови да ядат сняг, за да оцелеят / БГНЕС

Отношенията между Съединените щати и Русия може да се подобрят тази година, заяви съветникът на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп Антъни Скарамучи, цитиран от ТАСС.

В първото си интервю за руски медии Скарамучи се аргументира, че Тръмп вижда общи интереси между двете страни. Подобряването на американско-руските отношения не е нещо сигурно, но във всеки случай ние го искаме, каза той в кулоарите на Световния икономически форум в Давос.

Скарамучи, който бе назначен миналата седмица от Тръмп за негов съветник за взаимодействието с бизнеса, заяви, че въведените от САЩ санкции срещу Русия и ответните наказателни мерки не са били най-доброто решение. Въпросът може да бъде обсъден на масата за преговори, допусна той.

Съветникът на Тръмп предположи, че в някои случаи антируските санкции са имали обратен ефект заради характера на руския народ, който се е сплотил около президента Владимир Путин.

"Мисля, че руснаците биха били готови да ядат сняг, за да оцелеят", отбеляза той.

Скарамучи каза, че новото правителство във Вашингтон няма да възрази срещу инвестирането на американски компании в руската икономика.

Съветникът на избрания за президент на САЩ за взаимодействието с бизнеса и директорът на Руския фонд за преки инвестиции Кирил Дмитриев обсъдиха в Давос перспективите пред деловото партньорство между двете страни, предаде ТАСС.

Агенцията отбелязва, че Скарамучи е единственият неофициален представител на Тръмп на форума в швейцарския курорт, който ще бъде открит официално днес.

Източник: БТА