Четири регистрации в ОИК-Кубрат днес, „Време за промяна“ се разцепи
Четири регистрации в ОИК-Кубрат днес, „Време за промяна“ се разцепи / Радка Минчева, архив

Четири решения за регистрации за участие в частичните избори за кмет на община Кубрат са взели днес членовете на Общинската избирателна комисия в лудогорския град.

Първи в ОИК са се явили представители на партия „ДРОМ-Движение за равноправен обществен модел“.

Втората регистрация показва интересни процеси в управляващата доскоро коалиция в Кубрат – „Време за промяна“. Въпреки, че политическата сила първа обяви своя кандидат, двама нейни видни представители са в Инициативния комитет на независимия Орхан Бедиханов – научи Дарик-Разград. Това са председателят на Общинския съвет д-р Хюсеин Карасюлейман и кметът на Севар Сузана Солакова, бизнесменът Ангел Митев е третият член на регистрирания днес Инициативен комитет.

Третата за деня регистрации е именно на коалиция „Време за промяна“, тя е образувана от партиите „Българска нова демокрация“ и „Обединени земеделци“. Още през декември от коалицията обявиха своя кандидат – заместник-кметът Нина Цонева.

В ОИК-Кубрат за участие в изборите на 19 февруари днес се е регистрирала още една от основните политически сили в региона – Движението за права и свободи.