Изложба посветена на 70 - годишнината на хумористичен вестник откриха в Свищов
Изложба посветена на 70 - годишнината на хумористичен вестник откриха в Свищов / снимка: Пресцентър - Община Свищов

Изложбата "Що е Стършел свършил“ за 70 години посветена на 70 - годишнината  на хумористичния вестник е част от проявите включени в Алековите дни в Свищов. Еспозицията е в  Изложбената зала на Къща-музей "Алеко Константинов“ .

За този период хумористичният вестник се издава без прекъсване и по повод на тази годишнина в изложбата са  представени постове от различни издания, с интересни истории и забавни карикатури, проследяващи живота на вестника и на българина. Тази изложба е включена не случайно като част от „Алековите дни“, защото съвместно с вестника, години наред Община Свищов организира конкурса за къс хумористичен разказ "Алеко“, съобщиха от крайдунавския град. Изложбата беше представена от Румен Белчев.

Непосредствено след представянето, отново в изложбената зала на музея беше представена книгата с хумористични разкази от български писатели "От Алеко до Алек“.  Съставител е Михаил Вешим. Тази книга е доказателство, че хуморът остава във времето. А времето от Алеко Константинов до Алек Попов е един век и този период проследява как хумористичният разказ се променя. Но въпреки това хуморът винаги казва истината за живота и човека. В книгата са включени разкази от Алеко Константинов, Елин Пелин, Чудомир, Христо Смирненски, Йордан Радичков, Михаил Вешим, Алек Попов.