Учебните занятия в областта протичат нормално, училищата са отоплени
Учебните занятия в областта протичат нормално, училищата са отоплени / DarikNews.bg, архив

Учебните занятия във Великотърновска област протичат нормално, класните стаи са отоплени според нормите, показват проверките на РЗИ - Велико Търново.

Служители на инспекцията са проверили  6 училища на територията на общините -  Горна Оряховица, Полски Тръмбеш и Велико Търново, които са обхванати и с измервания на параметрите на микроклимата.

В училищата  ПГЕЕ "М. Ломоносов“ – гр. Г. Оряховица, ОУ "Отец Паисий“ – с. Писарево и ОУ "Климен Охридски“ – с. Драганово са извършени проверки  по постъпили сигнали.  Измерените температури в класните стаи отговарят  на нормата за зимния сезон  - от 19° С до 25° С.

При извършените проверки в ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ – с. Раданово и СУ "Ц. Церковски“ – гр. П. Тръмбеш са измерени температури над 21° С в класните стаи.

В ОУ "Хр. Ботев“ – с. Ресен, община Велико Търново измерените температури варират от 21,8° С до 22° С, поради което е издадена заповед за възстановяване на учебните занятия, считано от 16.01.2017 г., съобщиха от РЗИ - Велико Търново.

Здравните инспектори ще продължат  да осъществяват систематичен и насочен  - по сигнали и жалби, здравен контрол в детските и учебни заведения на територията на областта за спазване на нормативните изисквания, в това число и по осигуряването на оптимален температурен режим. При установяване на нарушения ще бъдат предприети съответни административнонаказателни мерки.