Четири катастрофи станаха в петък 13-ти
Четири катастрофи станаха в петък 13-ти / netinfo

Четири катастрофи са станали в петък в русенско, съобщават от полицията. Около 14.46 часа в Русе на ул. «Сливница» при ясно време и заснежена пътна настилка товарен абтомобил «Ситроен джъмпер», управляван от 34-годишен русенец, предприема движение на заден ход и блъска пресичащият зад него 78- годишен пешеходец. От удара леко е пострадал пешеходецът, който след преглед от екип на МБАЛ и освободен за домашно лечение. Алкохолната проба на водача е отрицателна.

Около 16:20ч. в Русе на ул. «Изгрев», посока местн. Касева чешма при ясно време и заснежена пътна настилка лек автомобил «Ауди», управляван от  54- годишен мъж, навлиза изцяло в лентата за насрещно движение и се блъска челно с идващият срещу него лек автомибил «Форд», собственост и управляван от 38-годишен мъж от Русе, вследствие на което причинява ПТП с 1 тежко ранен. Водача на «Форд»-а е с диагноза фрактура на капачките на колената и е настанен в Ортопедия, пътничката във «Форд»-а  е леко ранена (травма  на главата и гърдите) и след преглед в УМБАЛ-Русе е освободена за домашно лечение. Алкохолните проби на водачите са отрицателни.

Около 16.06 часа в Русе на бул. «България» в посока гр. Велико Търново след бензиностанция "Лумакс", влекач марка "Скания" с полуремарке, управляван от 36- годишен водач напуска пътното платно в ляво по посока на движението и се блъска в защитната мантинела и метален стълб на уличното осветление, вследствие на което причинява катастрофа със значителни имуществени вреди. Алкохолната проба на водача е отрицателна.

Инцидент е станал и в с. Баниска, в светлата част на деня, при заснежена пътна настилка, добра видимост, лек автомобил "Лада", собственост на Община Бяла, управляван от 63- годишен мъж от гр.Бяла, не контролира колата непрекъснато, преминава вляво по посока на движението си и се блъска странично с предна дясна част в стълб на електропреносната мрежа. Леко е ранен водачът на автомобила, който е настанен в МБАЛ – Бяла. Алкохолната проба на водача е отрицателна.