Времето на 17 януари: Облачно с валежи от дъжд и сняг в отделни райони
Времето на 17 януари: Облачно с валежи от дъжд и сняг в отделни райони / БГНЕС, архив

Прогноза за 17 януари, вторник

През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде облачно. Разкъсвания на облачността ще има над югозападните райони. В Северна България ще превалява сняг, в Горнотракийската низина - дъжд и сняг, а по Черноморието - дъжд. Ще духа умерен, главно в Източна България временно и силен североизточен вятър.

Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните - между минус 3 и 2 градуса. През нощта срещу сряда, с понижението на температурите, в по-голямата част от страната валежите ще са вече от сняг и ще се усилят.

Жълт код заради нов сняг и поледици в почти цялата страна

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за януари.

Жълт код заради очаквани нови валежи от сняг, поледици и силен вятър е обявен в 23 области на страната за 17 януари - вторник.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-значителни в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 м около минус 3 градуса, на 2000 м - около минус 7 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно и силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 3-6 градуса. Температурата на морската вода е 3-4 градуса. Вълнението на морето след обяд ще е 3-4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg