37-годишен плевенчанин наръга в гърдите и корема млад мъж
37-годишен плевенчанин наръга в гърдите и корема млад мъж / dariknews.archive

На 13 януари 2017 година около 22:20 часа е получен сигнал чрез "НССПЕЕН-112", че в град Плевен на улица "Изток" на земята лежи мъж в безпомощно състояние. На място са изпратени автопатрули на Първо РУ-Плевен и екип на ЦСМП-Плевен.

Установена е самоличността на лицето – 22-годишен от Плевен. С няколко прободни рани в областта на гръден кош и коремна област е настанен в клиника по Гръдна хирургия към УМБАЛ "Д-р Георги Странски"- Плевен.  Извършен е оглед, при който е иззет нож. Уведомен е дежурен прокурор  в ОП – Плевен. По случая е започнато досъдебно производство.

От проведените незабавни оперативни действия в селскостопанска постройка към жилище на същата улица е задържан извършителят на пробождането – 37-годишен от Плевен. Задържан е за срок до 24 часа. На 14 януари 2017 година е привлечен и разпитан в качеството му на обвиняем за престъпление по чл.115, във връзка с чл.18 от НК. Взета му е мярка "задържане за срок до 72 часа" и е приведен в ОЗ "Изпълнения на наказанията ", сектор "Арести" гр. Плевен. Продължава работа по случая.