Задържаха крадци
Задържаха крадци / DarikNews.bg, архив

За по-малко от 24 часа криминалисти на РУ-Котел разкриха домова кражба и върнаха откраднатите вещи, съобщиха от ОДМВР Сливен.

На 13 януари 66-годишна жена от Сливен подава сигнал, че имота й в село Пъдарево е разбит и са откраднати телевизор, готварска печка, 20 л. ракия и около 100 буркана зимнина. След проведени незабавни действия са установени извършителите. Те са криминално проявен мъж на 47 години и две непълнолетни момчета от същото село. Ракията, зимнината и другите вещи са иззети и върнати на собственичката. Мъжът е задържан за 24 часа в РУ-Котел. По случая е започнато досъдебно производство.

Друг криминално проявен мъж на 52 години е задържан за кражба на фураж от бившето АПК в село Градец. 10 бали с люцерна са били върната на собственика им.. На 13 януари арестуваният е взломил входната врата на стопанско помещение в бившето АПК в селото и е откраднал 10 бали с фураж. По случая е образувано бързо производство.

18-годишен младеж и 13-годишно момче от Твърдица са задържани за кражба на пари от пункт за изкупуване на билки. Извършителите са проникнали в пункта два пъти, след като са разбили входната врата - веднъж в края на месец декември и на 9 януари. Откраднати са монети на обща стойност около 110 лева. Двамата са направили пълни самопризнания. Работата по досъдебните производства продължава.