МВР ще бори битовата престъпност с назначаване на още 550 полицаи
МВР ще бори битовата престъпност с назначаване на още 550 полицаи / DarikNews.bg, архив
МВР ще бори битовата престъпност с назначаване на още 550 полицаи
92110
МВР ще бори битовата престъпност с назначаване на още 550 полицаи
  • МВР ще бори битовата престъпност с назначаване на още 550 полицаи

За борба с битовата престъпност МВР има възможност да назначи допълнително 550 полицаи в областните дирекции. Други 600 униформени ще бъдат назначени за охрана по границите, за което има осигурено финансиране. Това заяви във Варна вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Областните дирекции на МВР във Варна и Добрич ще бъдат подсилени с по 42-ма сътрудници по охрана, обяви Бъчварова след среща с ръководствата на двете дирекции.

"Надявам се много скоро да успеем да назначим тези служители и след това, когато се направи анализ, да се прецени дали са необходими и по какъв начин може да се обезпечи назначаването допълнително на служители", добави министър Бъчварова. Тя обясни, че назначаването ще става с открита процедура, а не чрез конкурс.

Вдигат двойно лимита за гориво на полицейските коли

Според отпуснатия бюджет на МВР, в края на годината министерството ще може да разчита на 3000 души допълнително за борба с битовата престъпност в страната.

"Битовата престъпност е явление, което е много симптоматично за общото състояние на обществото. Всички институции трябва да поемат и изпълнят своите ангажименти. Тук става въпроси за социалните служби, за кметовете и тези, които се грижат за излизащите от затвора", изтъкна вътрешният министър.

Министърът за акцията срещу митничарите: Изключително добра работа

108 полицаи вече са откомандировани от границата, разкри Бъчварова. Тя изрази надежда още от командированите да се върнат на обичайните си работни места, за да бъдат полезни в районите, които познават.