Полицията в Смолян разследва жестоко убийство на кучета
Полицията в Смолян разследва жестоко убийство на кучета / DarikNews.bg, архив

Полицията в Смолян е започнала разследване на убийство на кучета. Двете четириноги били открити разстреляни в неделя около 16:30 ч. в района на една от промишлените зони в града.

Сигналът за инцидента е бил подаден от охранителя на завода „Арексим", който съобщил, че е чул изстрели от огнестрелно оръжие в близост до предприятието.

На място пристигнал патрул на полицията, който при обхода си се натъкнал на двата трупа на кучетата, които по предварителна информация са безстопанствени и от различни породи.

По първоначални данни най-вероятно четириногите са застреляни с ловно оръжие, тъй като са открити сачми от ловни патрони.

„Тепърва ще се изяснява с какво оръжие са убити, назначени са множество експертизи и аутопсия на умъртвените кучета", коментира говорителят на полицията в Смолян Цветелина Черкезова.

Тя уточни още, че по случая е образувано досъдебно производство. Това е поредният сигнал, постъпил в полицията от началото на годината, за убийство на кучета. Преди това жител на рудоземското село Чепинци се оплака, че четириногото му е било отровено.

В последните месеци на миналата година, пък, в Девин бяха открити трупове на десетина кучета, за които отново се предполага, че са били отровени.