Лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева коментира пред NOVA предстоящата изборна пролет и заяви, че според нея България влиза в цикъл на тежки неразбории. "Много хора влязоха в роли", допълни тя.

"В момента се задава мътна вода, която ще става все по-мътна. Няма да бъде толкова кратко това време, защото няма фокус и не е възможно да се внесе здрав разум. В този период е важно да има една ниша, която да бъде заета от здравомислещите, които да могат да придържат нещата в петолинието", на мнение е Дончева.

Започва важна политическа седмица

„Текат супер бързи избори, които не дават възможност на много формации да се организират за участие. Късият срок до евентуалните избори на 26 март сочи, че ГЕРБ, БСП, ДПС и Патриотите имат интерес те да са бързи и да елиминират служебно голяма част от конкуренцията. Смятам, че ще постигнат това, но за сметка на патов парламент", на мнение бе лидерът на „Движение 21".

„Коалиция с ДПС е забранена по вътрешни причини, а коалиция с Патриотите - по външни. Брюксел няма да позволи БСП да направи коалиция с Патриотичния фронт. Социолози манипулират откровено в полза на националистите заради общи бизнес интереси. „Галъп" напомпваха общественото мнение, че това е формация, която трябва да бъде подкрепяна", заяви Дончева.

Радев разпуска НС, ще назначи служебен кабинет в най-кратък срок

Тя е на мнение, че Патриотите все пак ще се опитат да играят роля - поддържаща срещу определени сделки, екстри и ползи. Срещу хора на по-ниско равнище, но без формално участие в правителството.

Татяна Дончева бе помолена да коментира възможността Огнян Герджиков да е служебен премиер. Според нея това не е лош вариант, но е на мнение, че името му е излязло много рано, а това носи риска да бъде смазан на финалната права.

Относно предложението Маргарита Попова да стане вицепремиер и министър на правосъдието, Татяна Дончева коментира, че тя е кадър на библиотекарския кръг и хора от бившето Шесто управление - тъй наречените библиотекари, свързани с ДПС, които я тикат.

Тя заяви, че подозрението на Росен Плевнелиев, че България ще бъде оставена в зоната на влияние на Русия не е лишено от основание.

Източник: nova.bg