В зрелищна битка Дунав-Русе-2016 загуби последния мач за сезона
В зрелищна битка Дунав-Русе-2016 загуби последния мач за сезона / netinfo

Дунав – Русе – 2016 загуби с 78 : 101 точки домакинството си срещу варненския „Икономически университет“. Мачът, който се игра в зала Дунав, бе последен за сезона. Още в първата четвърт гостите, които са водач в групата, поведоха с 31:14 т., преднина, която домакините така и не успяха да наваксат. Все пак Дунав успя да спечели втората четвърт с 22:18 т., но загубиха трета и четвъртата, въпреки че играта бе доста равностойна.

Най-резултатен за Дунав-Русе-2016 за пореден път бе Николай Титков, който отбеляза 26 т. Александър Иванов се отчете с 14 т.

За гостите ветеранът Саша Топчов вкара 27 т., 21 т  добави Ивайло Тодоров, а с 18 точки завърши Антон Диков.

Днес бяха изиграни последните два мача от програмата на източния регион на А група за мъже. В него категорични победи записаха лидерът ИУ Варна и Черно море Тича -2.

Така с 4 победи и 8 загуби младият отбор на Дунав зае петото място в Източната А баскетболна група. Първи е отборът на ИУ Варна, който завърши сезона без загуба, с 12 победи.  Втори, с 8 победи и 4 загуби, е тимът на Шумен. Трети е  Черно море Тича -2. Четвъртото място заема Делфин, а шести  са Академик Варна. Отборът на Черноморец е последен, като той прекрати участието си в първенството два кръга преди края.

Първенците получават директно място в първата шестица за втория етап от шампионата.

Във втория етап ще се играе на две шестици. В първата ще попаднат първите отбори от класиранията в двата региона – ИУ Варна и Левски 2014 -2. Следващите четири в класирането ще играят баражи на принципа втори срещу пети и трети срещу четвърти между регионите. Баражите ще се играят на разменено гостуване на 19-и и 22-ри януари. Победителите от четирите двойки ще попаднат в първата шестица, а загубилите – във втората. Във втората шестица ще бъдат и отборите, завършили на шесто място в класирането по региони.