Първо бебе проплака в АГ отделението на МБАЛ „МЕДИКА  РУСЕ”
Първо бебе проплака в АГ отделението на МБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” / netinfo

Новата година за „МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ „МЕДИКА РУСЕ” започна с проплакване на първото бебе в отделението по Акушерство и гинекология. Момиченцето се роди на 11 януари под вещите грижи на акушер-гинеколозите д-р Емил Панайотов и д-р Джордже Стойнев. Малката Теодора веднага бе поета от неонатолога д-р Татяна Итова.  Малката госпожица се роди с перфектни мерки – ръст от 49 см.  и тегло от 3080 грама.

Момиченцето е трето дете в семейство Накови от Русе. Те имат две близначки на две годинки, които чакат с нетърпение мама Янка и бебето да се приберат в къщи. От МБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” споделиха, че майката и бебето утре ще бъдат изписани.

В отделението по Акушерство и гинекология с дейност по неонатология за родилките и бебетата се грижат екип от 6 лекари, 8 акушерки и две медицински сестри.

В отделението разполагат с комфортно обзаведени стаи, две родилни зали, един операционен блок и стая за интензивно наблюдение на новородени. Залите са оборудвани със съвременна апаратура, която отговаря на всички медицински стандарти за грижа за майките и новородените.

Ежеседмично, от началото на месец януари, отделението организира всеки четвъртък ден на отворените врати с предварително записване, за да могат бъдещите майки и татковци да се запознаят с условията, които предлага МБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ .