Огнян Ценков короняса победителката в конкурса „Мис Василица”
Огнян Ценков короняса победителката в конкурса „Мис Василица” / Община Видин

Конкурсът за красота „Мис Василица” се проведе в квартал „Нов път” във Видин на 14 януари, когато традиционно се отбелязва Ромската Нова година. Гости на тържеството бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков, заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков и секретарят на общината Иванела Андреева.

В надпреварата се включиха общо 9 участнички, които дефилираха в спортно и в официално облекло. Журито, с председател Венци Пасков, имаше трудната задача да избере най-достойната претендентка за короната.

Огнян Ценков короняса победителката в конкурса Мис Василица
netinfo

За празника бе подготвена специална програма с участието на танцов състав с художествен ръководител Методи Филчев и оркестъра на Братя Ангелови.

С бурни аплодисменти публиката посрещна решението на журито да обяви за победителка в конкурса Кеви Даниелова. Короната на най-красивата от участничките постави кметът на Община Видин, който каза, че всички момичета заслужават да бъдат класирани на първото място. Той пожела здраве и сполука на всички присъстващи и ги призова да бъдат отговорни родители и граждани, за да могат поколенията след тях да се радват на още по-добри възможности за развитие.

Огнян Ценков короняса победителката в конкурса Мис Василица
netinfo

Първа подгласничка на победителката стана Патриция Стефанова, а втора – Зоя Димитрова. Община Видин и тази година осигури необходимите финансови средства за провеждането на конкурса за красота „Мис Василица”.

Огнян Ценков короняса победителката в конкурса Мис Василица
netinfo