Разкриха 10 престъпления при специализираната операция в Сливенско
Разкриха 10 престъпления при специализираната операция в Сливенско / Дарик Сливен, Архив

10 престъпления са разкрити при националната специализираната операция на 9 януари до момента на територията на ОДМВР-Сливен, съобщиха от полицията. Проверени са 203 лица, склонни към извършване на противоправни деяния, съставени са 178 актове за административни нарушения.

Установени са 10 лица, обявени за общодържавно издирване, образувани са 6 досъдебни производства. Участие в операцията са взели 506 служители на ОДМВР-Сливен и 159 служебни автомобила.

Министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова и зам.-директорът на ГД „Национална полиция" старши комисар Константин Димитров се срещнаха с директора на сливенската полиция комисар Чавдар Божурски. На срещата Бъчварова подчерта, че основните цели и акценти в националната специализирана операция, която се провежда на територията на страната по противодействие на битовата престъпност, са поставени върху активизиране на охранителната дейност, така че да се гарантира по-завишено полицейско присъствие в малките населени места.

Министър Бъчварова се увери в готовността на областната дирекция в Сливен за ефективното реализиране на специализираната полицейска операция. Тя похвали добрите практики и добрата организация в работата на ОДМВР-Сливен по справяне с конвенционалната престъпност.

Направена е изключително добра разстановка на силите и средствата, отчита се спецификата на отделните райони, работи се добре с кметовете и частите охранителни фирми, което е от съществено значение за постигнатите добри резултати от дирекцията в Сливен, отбеляза Бъчварова.