Несъобразена скорост е причината за катастрофата, при която загина Божидар Нешев
Несъобразена скорост е причината за катастрофата, при която загина Божидар Нешев / netinfo

Несъобразена скорост е причината за катастрофата, при която загина 66-годишният Божидар Нешев от Разград, който е бивш футболист на "Лудогорец", работеше в сферата на строителството, а последният му обществен ангажимент бе технически ръководител на строежа на църквата "Св. Цар Борис-Михаил Покръстител". Това става ясно  от полицейския бюлетин днес.

Инцидентът стана в петък на главен път Разград – Шумен в отсечката преди село Ушинци в 10.15 часа. Нешев управлявал „Нисан Патрол“ с несъобразена с атмосферните условия и състоянието на пътя скорост. Изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в идващия товарен камион „ДАФ“ с прикачено ремарке, управляван от С.П. на 51 години от плевенското село Черковица. Пострадалият водач на джипа Божидар Нешев. е откаран в МБАЛ-Разград с контузия на бял дроб, множество фрактури на ребрата и счупен гръден капак. По-късно е починал в болницата.

По случая се води досъдебно производство.

Поклонението пред тленните останки на Божидар Нешев ще се извърши на 16.01.2017г. понеделник от 10.00 ч. в Храм "Св.Николай - Чудотворец" гр.Разград - съобщават негови близки.