Тръмп критикува конгресмен, заявил, че не го смята за законно избран президент
Тръмп критикува конгресмен, заявил, че не го смята за законно избран президент / БГНЕС, архив

Доналд Тръмп разкритикува в Туитър чернокожия конгресмен ветеран Джон Луис, след като известният защитник на гражданските права в САЩ и съратник на Мартин Лутър Кинг заяви, че не го смята за законно избран президент, предаде ДПА.

Тръмп, който се мести в Белия дом в петък, обвини 76-годишния Луис, че "само дърдори", без да прави нищо за своя "прогнил от престъпност" избирателен район в южния щат Джорджия.

Тръмп не даде възможност на репортер на Си Ен Ен да му зададе въпрос

В интервю за Ен Би Си, което ще се излъчи утре, Луис, който е конгресмен от 1987 г., заяви, че вярва на информациите, според които руска намеса е помогнала на Тръмп да спечели изборите. "Мисля, че е имало заговор от страна на руснаците и други да спечели Тръмп - това не е правилно, не е честно, това не е открит, демократичен процес", каза конгресменът. Той добави, че няма да присъства на встъпването в длъжност на новия президент в петък.

Доналд Тръмп отговори на острите критики на Мерил Стрийп

"Вместо да се оплаква от изборните резултати, конгресменът Джон Луис трябва да отделя повече време за справяне с проблемите в своя избирателен район, който е в окаяно състояние и пред разпадане, да не говорим за ширещата се престъпност", написа Тръмп в Туитър.

Източник: БТА