„Ако Вазов издаде сега „Под игото, едва ли ще го забележат
„Ако Вазов издаде сега „Под игото, едва ли ще го забележат / 100 вести

„Ако Вазов издаде сега „Под игото", едва ли ще го забележат", казва в интервю за вестник „100 вести" Йордан Хаджиев. Няколкократният носител на Априловска награда за литературно творчество, остроумен шегобиец и Почетен гражданин на Габрово представи новата си книга „По следите на думите” в музея Дом на хумора и сатирата.

За него и творчеството му говориха част от гостите на творческата вечер. Писателят - някогашен секретар на Дружеството на писателите в Габрово, е имал привилегията да се среща и познава с редица известни и изтъкнати за времето си творци както от литературния елит на страната, така и габровски поети, писа- тели и журналисти. В романа си той описва срещите си, познанствата и разговорите с Орлин Василев, Станислав Сивриев, Андрей Германов, Ивайло Петров, Павел Вежинов, Симеон Султанов, Мирон Иванов, Любомир Левчев, Добри Жотев, Радой Ралин, както и с габровските поети и писатели Янислав Янков, Велизар Велчев, Димитър Горсов, Емил Розин, Кольо Атанасов.

Заедно с разказите за тях, изпълнени с чувство за хумор и ирония, Хаджиев разкрива и интересни моменти от времето на социализма. Мнозина взеха автографи от автора на „По следите на думите“.