Движение „Независимите“ обяви кого подкрепя на изборите в Кубрат
Движение „Независимите“ обяви кого подкрепя на изборите в Кубрат / Фейсбук

Движение „Независимите“ подкрепя кандидатурата на Орхан Бедиханов за кмет на община Кубрат. Това обяви пред Дарик-Разград лидерът на движението независимият депутат Гюнай Хюсмен. Така за втори път създаденото миналия март сдружение излиза с политическа позиция за частични избори. През юни Хюсмен подкрепи кампанията на кандидата на ГЕРБ за кмет на село Каменар Ерол Тахсим, който спечели вота в лознишкото село.

Орхан Бедиханов ще бъде издигнат от Инициативен комитет – уточни Гюнай Хюсмен. Кандидатът за градоначалник на Кубрат е на 37 години, завършил е Икономическия  университет във Варна, от 2 години е директор на Областна дирекция на фонд „Земеделие“ в Разград.

Това е вторият официално обявен кандидат за кмет на община Кубрат след като коалиция „Време за промяна“ номинира заместник-кмета Нина Цонева. Очаква се до дни и името, зад което ще застане ДПС, като изборът е между петима партийни активисти.

Към днешна дата четири политически партии са се регистрирали в ЦИК за участие в предсрочните избори за кмет на община Кубрат на 19 февруари: АБВ, Българска нова демокрация, ГЕРБ и Обединени земеделци. Срокът за регистрация в ЦИК обаче е до 14 януари, а за регистрация в Общинската избирателна комисия в Кубрат на конкретните кандидати на партиите, коалициите и Инициативните комитети – до 17,00 ч. на 24 януари.