Отвориха за движение без ограничения Добрич-Силистра /актуална пътна обстановка/
Отвориха за движение без ограничения Добрич-Силистра /актуална пътна обстановка/ / Дарик Добрич

Към 18.00 часа е отворен за движение без ограничения пътят II-29 Добрич-Силистра през Коларци, но в посока Добрич-Албена е затворен за движение на МПС, съобщиха от Областния съвет за сигурност по данни на дежурния в Областно пътно управление. Освен тази пътна артерия без ограничение вече се осъществява и движението по пътищата I-9 Дуранкулак-Варна; II-29 Добрич-Варна, Генерал Тошево-Кардам, Честименско-Каблешково-Межден-Силистра; Оброчище-Варна; Добрич-Крушари; Кочмар-Тервел-Честименско, Кочмар-Тервел-Алеково-Силистра.

Затворени за движение за всички моторни превозни средства към този час са следните пътни участъци: Добрич-Оброчище; Вранино-Белгун-Спасово; Генерал Тошево-Росица; Кардам-Дуранкулак; Конаре-Белгун-Божаново; Добрич-Преселенци и Коритен-Капитан Димитрово.

Движение на моторни превозни средства до 3.5 т се осъществява по направленията Крушари-Добрин; Крушари-Северняк; Орляк-Зърнево; Жегларци-Тервел; Оногур-Телериг-Крушари; Балчик-Генерал Тошево и Генерал Тошево-Каварна.

Ограничение за движение на МПС до 12 т е въведено за пътните отсечки Бдинци-Добрич-Балчик; Одринци-Ведрина; Тервел-Сърнец; Добрич-Житница-Балик; Карапелит-Кочмар; Шабла-Камен бряг-Каварна; Владимирово-Добрич-Балчик; Коларци-Тервел.

Тази нощ и утре техника на АПИще продължи работата по затворените пътни отсечки и разширяване на пътищата с въведени ограничения. Утре ще бъде затворен за движение пътят Стефаново-Славеево-Батово-Църква за почистване и разширяване, като в работата по този участък с техника ще се включат и земеделски стопани от района.