Издирват 38-годишен от Варненско, изчезнал посреднощ
Издирват 38-годишен от Варненско, изчезнал посреднощ / снимка: МВР - Варна

Варненската полиция издирва лицето Димитър Павлов Иванов от с. Бозвелийско, община Провадия. 38-годишният мъж е в неизвестност от 3 дни.

Следите на Иванов се губят от 02:30 часа на 11 януари, когато излязъл под предлог, че отива до външната тоалетна на къщата. Следите му, оставени в снега, водят към центъра на селото, където се губят и от тогава е в неизвестност. Лицето е с психично заболяване и в недобро здравословно състояние.

Изчезналият е мъж на видима възраст около 40 години, ръст - около 180 см., слабо телосложение, слабо лице, бяло и продълговато, светло кестенява, къса и права коса, кафяви очи.

Бил е облечен с черна шушлякова шуба, анцуг - долнище, тъмносин на цвят, блуза от изкуствена материя с яка и цип в горната си част, като ръкавите са в тъмносин цвят, а в предната част е на хоризонтални ленти със светло и тъмно син цвят. Бил е обут със сиво-зелени гумени ботуши, а на главата е имал черна плетена шапка.

В хода на издирването до момента са предприети много действия - неколкократно, съвместно с близки и роднини, е обходено селото и периметъра около него, уведомени са кметовете на съседните села, собственици на магазини, както и водачи на снегопочистващата техника, обслужваща района, използвано е и следово куче, но до момента мъжът не е открит. Активните издирвателни действия продължават.

Всеки, който има информация за местонахождението на Димитър Иванов, да се обади на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР, апелират от полицията.