Радан Кънев: МВР и службите са виновни за несигурността и корупцията
Радан Кънев: МВР и службите са виновни за несигурността и корупцията / БГНЕС
Радан Кънев: МВР и службите са виновни за несигурността и корупцията
92085
Радан Кънев: МВР и службите са виновни за несигурността и корупцията
  • Радан Кънев: МВР и службите са виновни за несигурността и корупцията

ДСБ подготвя своя управленска програма за 2017 година. Това съобщи лидерът на партията Радан Кънев. Той и колегата му Атанас Атанасов дадоха своята оценка за работата на правитеството в сектор "Сигурност".

Според Радан Кънев основните проблеми пред страната са бедността, несигурността и корупцията. "МВР и службите са виновни за несигурността и корупцията", обясни още лидерът на ДСБ.

Радан Кънев обвини властта в корупционна схема около строителството на "Хемус"

„Във връзка с края на мандата на 43-тото Народно събрание ДСБ започва да представя своята оценка за политиката по време на този мандат, като основа на своите предложения за управленска програма за периода след 2017 г. и предсрочните избори. Доколкото основните проблеми, пред които е изправено българското общество, са три - бедност, несигурност и корупция, за два от тези основни проблеми - несигурността и корупцията, с които се сблъскват хората, основно значение има политиката на Министерство на вътрешните работи, на службите или изобщо политиката в сектор „Сигурност", каза Кънев.

„На първо място правителството продължи политиката на хронично недофинансиране на сектора за сигурност и то при все по-влошаваща се регионална среда за сигурност и негативна динамика на вътрешните и външните заплахи. В голяма част от опреративните служби това доведе до непокриване на цели линии за работа", каза от своя страна Атанас Атанасов.